Email: litekitchen@info.no

Post Image

Motti og flesk

Dette er nok en matrett ikke alle av oss har smakt. For å være ærlig kalles vel ofte motti for Nevergrøt her i Norge. Men helt likt er det ikke, motti har en annen konsistens og smak enn nevergrøten. Jeg skrev litt om turmat tidligere, dette er så absolutt skikkelig turmat. Blir man ikke mett […]

Fortsett å lese
Post Image

Turmat – enkelt eller avansert

Det er ikke noe som er bedre på tur enn det å lage seg mat underveis, har selv prøvd tre trinn av dette. Trinn 1 er det å kjøpe ferdigposer med frysetørret mat, trinn 2 er å lage maten ferdig hjemme og kun varme den opp ute. Trinn 3 er å lage alt fra bunnen […]

Fortsett å lese
Post Image

Norsk viltkjøtt

Det er ikke mye jeg liker bedre enn en skikkelig viltgryte med norsk kjøtt, det er nok elg som står øverst på listen min. Men når det er sagt, så har jeg også mange flotte smaksopplevelser med reinkjøtt. Jeg skal ikke sette det ene over det andre, for det er mye flott og god mat […]

Fortsett å lese
Post Image

Taco med mange muligheter

Vi vet alle at Taco har blitt nordmenns store matrett når det gjelder fredagskosen, slik har det jo vært en del år allerede. Handelsstanden har nok skylden i dette. Uansett så er det jo hyggelig at vi har fått på plass denne tradisjonen, de som ikke spiser Taco spiser kanskje en Grandiosa. Men med Taco […]

Fortsett å lese
Post Image

Bruk av Hvitløk i maten

Jeg er nok av den typen som tidligere brukte en del hvitløk i maten, men har redusert det siden jeg synes hvitløken kan ta bort noe av selve smaken på retten. Noe av årsaken kan nok være at jeg tidligere overdrev bruken, men må innrømme at jeg fortsatt er veldig glad i hvitløkssmør på brødet […]

Fortsett å lese
Post Image

Matretter til de fleste anledninger

For meg er mat noe man koser seg med. Det kan være helt enkel hverdagsmat eller mat til fest og spesielle anledninger. Men ofte blir det jo slik i hverdagen at man ikke helt har tid til å lage den veldige avanserte maten, men dette har jeg funnet ut at det ikke alltid trenger å […]

Fortsett å lese