Grilling er en viktig del av sommeren

Jeg har ikke noen dokumentasjon eller noen dekning for å si at nordmenn, er de som griller mest i hele verden. Mest trolig stemmer det ikke 100%, men vi er i alle fall veldig glad i denne type mat. Med tanke på at vi har en kort grillsesong, så blir det ofte desto mer intens når det først er her. Mange andre land med annet klima enn det vi har, kan jo grille året rundt og er ikke sesongbetont slik som hos oss. Jeg liker som så mange andre grillet mat veldig godt, og når vi hadde små barn, så reiste vi ofte ut med grill i bilen og fant koselige steder å lage middagen. Men med årene har store gassgriller blitt mer og mer vanlig, og grilling hjemme i hagen er nok det mest praktiske. Jeg tenkte å se litt på noen utvalgte grillretter, og kanskje noen som ikke er like vanlig som sommerkoteletter.

Mange type griller og
Mange type griller og

Mange type griller og

Som jeg nevnte litt i min innledning, har store gassgriller blitt nesten allemannseie. Disse finnes i alle størrelser og modeller, fra små reisegriller til store og avanserte stasjonære griller. Jeg har prøvd alt fra de små og enkle engangsgrillene, til relativt store gassgriller. Elektriske griller finnes også, men disse er nok ikke så mye brukt i Norge – hvor vi sverger mest til gass eller kull.

Herlig snacks eller som tilbehør

Jeg får nesten vann i munnen, når jeg skal skrive om denne grillretten. Men noen hovedrett er det ikke, grønn asparges surret med bacon er rett og slett ment som snacks – men passer også prefekt som tilbehør til en del grillretter. Her får man svært mange smaksopplevelser i en og samme rett, en blanding av søtt og salt og faktisk knasende sprø – om man tilbereder den riktig vel og merke.

Bacon skal man ikke spare på, men heller ikke overdrive. Jeg vil si at 1-2 skiver med bacon, er akkurat passe til hver asparges. Baconskivene surres rundt den grønne aspargesen, og skal videre glaseres med sirup – og her er det viktig at man bruker lønnesirup for best resultat. Jeg har allerede nevnt at grillet grønn asparges surret med bacon, passer perfekt som snack eller grilltilbehør. Men om du skal lage et deilig tapasbord, så vil dette bli en sikker vinner.

Grilling
Grilling

Dette trenger du

Handlelisten avhenger så klart av mengden du skal grille, men listen viser hva vi snakker om sett i forhold til hverandre. Jeg vil anbefale å øke baconmengden, men dette kommer nok først og fremst av at jeg elsker bacon.

24 stykker grønn asparges

2 spiseskjeer lønnesirup

8 skiver bacon (gjerne mer om man ønsker)

Du starter med å skjære av cirka 2 centimeter, av den nederste delen av aspargesen. Om de er tykke så bruk gjerne en rot skreller, og skrell de fra midten og ned. Deretter legger man sammen tre og tre aspargeser til småbunter, surr bacon rundt dem før de legges på grillen. Rett før de er ferdiggrillet, så pensles dem med lønnesirup.