Hvor finner du gode oppskrifter på vegetarmat?

Jeg har kommet med flere forslag til gode oppskrifter på vegetarmat, men variasjon er tingen selvsagt. Det er snakk om minst 7 middager i løpet av en uke og gjerne en varm lunsj eller to. Det hele er videre avhengig av hvor mange som skal spise og hva slags matvaner man har.

Heldigvis er det ikke bare på denne bloggen du kan finne gode tips og innspill til vegetarmat.  Det er mange dyktige profesjonelle kokker og ikke minst mange glade amatører som tar utfordringen med et variert kosthold på strak arm.

Derfor finnes det mange gode nettsteder du kan oppsøke for å få innspill. Ulempen er at det, enda, ikke er samlet på et sted. Det kan fort endre seg etterhvert som folk får mer interesse for denne typen mat. Hold søke-motorene varme og søk gjerne etter vegetar community eller lignende med jevne mellomrom.

Hvor finner du gode oppskrifter på vegetarmat?
Hvor finner du gode oppskrifter på vegetarmat?

Småmat

Er du som meg, og mange andre som oss, kommer for det fort et søtsug når kvelden kommer. Derfor lønner det seg ofte å lage litt småmat som du kanskje kose deg med på kvelden. Et viktig kriteria for denne maten er at den ikke er klissete eller vanskelig å spise med en hånd. Jeg pleier å sitte å spille på nettbrettet på Clash of ClansBubblewitch eller Pokerstarscasino samtidig som jeg har TV på. Ikke den mest fokuserte opplevelsen, men passer utmerket for en rastløs sjel som meg. Derfor er jeg på stadig jakt etter nye, spennende småretter som jeg kan nyte på kvelden eller når jeg inviterer til selskap. Jeg synes vegetarmat er spesielt godt egnet til dette.

Middagsmat

Det er faktisk enklere å finne oppskrifter på middag enn på andre retter. Dette fordi mange tradisjonelle middagsretter enkelt kan justeres til å bli vegetarmat. Det handler om å bytte ut kjøtt og fisk med andre, gode alternativer. I noen tilfeller er det vanskelig å smake forskjell, men det vil selvsagt alltid være noen som mener det er en forskjell. Så vær forberedt på at du kan måtte ha kjøtt alternativer.

Gode alternativer til tradisjonelle kjøttmiddager kan være å lage samme rett, men med soyaprodukter eller belgvekster istedenfor kjøtt. Dette er sunnere og blir fort også rimeligere.  Vi anbefaler og at du vurderer å bruke søtpoteter mer i middager. Litt uvant for nordmenn, men det er utrolig mange gode retter du kan lage med denne.  Sopp er også et godt alternativ og selvsagt alle mulige forskjellige grønnsaker. Det er svært mye å velge mellom, uansett hva du foretrekker.

Lunsj og frokost

Hummus
Hummus

Jeg har valgt å se dem under ett. Grunnen er at jeg mener man kan fritt bytte på rettene mellom de to måltidene. Så en dag vil du ha hummus til frokost, mens en annen dag  er dette en god lunsj..

Det finnes flere gode bloggere som tar opp vegetarmat på disse to måltidene, samtidig som du kan bruke listen over alternativer aktivt. Kanskje kan du bruke din favoritt lunsj fremdeles, med noen små grep. Jeg vil absolutt også anbefale nettsiden for vegetarmat. Denne gir deg mange forskjellige valgmuligheter, enten du bare skal kutte ut kjøtt, eller du skal kutte ut alle dyreprodukter.

En mer planlagt innkjøpsliste

Det er helt essensielt å ha en god handleliste når du skal lage vegetarmat hver eneste dag.  Noen produkter er ikke så enkel å få tak i enda, men her har det virkelig skjedd en utvikling. Derfor vil det bli enklere og enklere, også ute i distriktene. Likefullt, jeg anbefaler at du legger opp et par ukes menyer som du kan veksle på. Lag en god handleliste som sørger for at du har alle ingrediensene.

Er du skikkelig organisert, kan du gjerne legge opp til at du en gang i måneden fyller opp med tørrvarer og varer som holder lenge. På denne måten er du sikret at du alltid har for hånden det du trenger når du skal lage middag.

Lagring av ferskvare

En av de største utfordringene med vegetarmat er at du må ha tilgang til mange ferske varer. Noe kan hermetiseres eller fryses, men det er ofte ikke å anbefale. Derfor må du belage deg på å handle oftere enn med et tradisjonelt kosthold.

Dette er kanskje noe av det folk flest gurer seg mest til. Ferskvarer er ikke rimelig, og blir fort dårlig. Heldigvis finnes det mange gode måter å lagre slike produkter på.  Gjør man det riktig vil de holde seg friske mye lengre enn du tror.

Det er heller ikke så vanskelig å legge opp til å handle ofte nok til at du alltid har produktene tilgjengelig når du måtte ønske det. Den største utfordringen er ofte at du må lære deg nye oppskrifter og nye måter å bruke ferskvarer på. Jeg anbefaler absolutt at du prøver, det er lite å tape og svært mye å vinne.