Pizza er så mangt

Jeg kan like gjerne innrømme det med en gang, nemlig det at jeg er en pizzaelsker

Hva som er årsaken til at jeg ofte velger nettopp pizza, er jeg egentlig ikke sikker på selv. Enten om jeg er hjemme i Norge, eller på reise i utlandet – så havner ofte valget mitt på pizza. Kjedelig sier mange, men der er jeg ikke helt enig. For meg er pizza så mye, for når man veksler mellom de forskjellige typene og variantene – så er de alle sammen nesten å regne som forskjellig retter etter min mening. Jeg liker først og fremst pizza som er lagd fra bunnen, bokstavelig talt. Men pizza fra frysedisken, er faktisk ofte langt bedre enn sitt rykte. Med en liten «oppgradering» kan selv de billigste variantene, bli nesten like bra som restaurantpizza.

Pizza med skinke og ananas
Pizza med skinke og ananas

Noen av mine favoritter (hjemmelaget)

Det å komponere sin egen pizza, er noe jeg aldri blir lei. Jeg har ikke tall på hvor mange varianter jeg har forsøkt meg på, og med vekslende hell om jeg skal være ærlig.Pizzaene jeg nå skal presentere, er de jeg sitter igjen med som mine egne klassikere – som jeg med glede lager og spiser om og om igjen.

Pizza med skinke og ananas

Det er med pizza som med alle annen mat, og jeg tenker da på valg av råvarer med kvalitet. Om du skal ha en skikkelig god pizza, så ikke vær kjip med hva du legger på den. Når det gjelder denne pizzavarianten her, ligger hemmeligheten i valg av skinke med mye smak – og ikke minst at du bruker fersk ananas. Om du vil ha sprø eller myk bunn, er opp til deg selv. Selv liker jeg all pizza med tynn og sprø bunn, med andre ord «Italian style»

Pizza med pepperoni

Dette er en sikker vinner om du skal servere venner og familie pizza, det er ikke mange som ikke liker pepperoni – den setter en smak på alt som er av pizza. Men ikke nøl med å bruke mye ost, det gjelder etter min smak alle typer pizza.

Karbonadedeig på pizza

Dette er en variant som jeg vet at mange ikke har smakt, det å bruke karbonadedeig på pizza – er ikke så vanlig. Men jeg skal love dere at det er veldig godt, mye smak og ikke minst veldig mettende. Ost, løk og tomatsaus, så vipps har du en pizza du ikke trenger å være redd for å servere gjestene dine.

Biffpizza med paprika

Som dere sikkert har lagt merke til, så er jeg ikke den som lager vegetarpizza. Etter min mening, så må pizza ha kjøtt for at det skal bli noe skikkelig smak ut av det. Biff er perfekt på pizza, kombinert med paprika og god sopp – så har du en meget god pizza. Fargen på paprika velger du selv, jeg fortrekker både gul, grønn og rød – men kanskje mest fordi det blir veldig dekorativt. Jeg håper dere fikk noen nyttige tips, og at det kanskje gav noen idéer til neste gang pizza står på menyen hjemme.