Pølsemenyen på bensinstasjoner

Jeg er nok av de som spiser mer pølser enn det jeg burde, min jobb tilsier at jeg er mye innom bensinstasjoner. Det er ofte vanskelig å planlegge måltider, det er derfor lett å ty til enkle løsninger. Men jeg er ikke alene om å spise pølser, det er sjeldent det ikke er kø ved pølsedisken. Før hadde de grillpølser og wienerpølser, men nå er jo utvalget langt bedre. Det er ikke noen tvil om at dette er god butikk, og at vi stadig handler mer og mer av slike produkter.

Pølsemenyen på bensinstasjoner
Pølsemenyen på bensinstasjoner

Hard konkurranse

Om vi holder oss kun til bensinstasjoner, ser vi ofte at de har tilbud og kampanjer på ulike pølser og pølsemenyer. Det er ikke noe tvil om at konkurransen er knallhard, det gjelder å komme med de beste tilbudene for å lokke kundene inn på stasjonene.  I tillegg kommer så klart salg av pølser fra gatekjøkken og kiosker, Narvesen har etter hvert også fått en brukbar meny synes jeg.

Wiener for en 10-er

De fleste av oss kjenner nok til dette tilbudt, eller rettere sagt denne prisen. For det at man kan få kjøpt en wienerpølse til 10 kroner hos Circle K, er jo ikke noe tilbud men er pris de har fast. Jeg spiste denne type pølse senest i går, ja det ble faktisk to stykker også, Det er ikke noen tvil om at de har lagt seg lavt hva angår smak og kvalitet. Det er vel derfor de kan selge de så billig også. Når man tenker på pris vs. smak, så er de helt greie.

Baconpølse

Baconpølse i brød, gjerne med potetsalat er min favoritt. Jeg spiser nok denne 2-3 ganger pr. uke, tidligere var det daglig men jeg har bestemt meg for å redusere. Denne er relativt dyr, men den er smaksrik og størrelsen er slik at man faktisk blir litt mett også.

Baconpølse
Baconpølse

Pølsemeny

De fleste bensinstasjon kjeder, tilbyr såkalte menyer. Det er ikke bare til pølse, men også til hamburgere og pizza. Det er vel stort sett slik at man da får en noe lavere pris, enn om man kjøper mat og drikke separat. I tillegg er det slik at en del kjeder også gir deg garnityr til pølsa på denne menyen, men mulig det allerede er priset inn.

200 pølser hver i året

Jeg tror nok jeg ligger langt over dette tallet, men det viser jo at mange av oss er glad i pølser. Bensinstasjonene har lenge prøvd å legge over til en mer sunn linje, de har til en viss grad greid det men pølser er fortsatt en vinner.Det er nok mange impulskjøp, folk står i kø for å kjøpe noe helt annet men kjenner lukten av nystekte pølser. For meg er i alle fall dette motivet mange ganger, jeg regner med at jeg ikke skiller meg så mye ut fra de øvrige kundene på det område. Tallet med 200 pølser pr. Nordmann pr. år er fra noen år tilbake, men vil tro det ligger omtrent på det samme i dag.