Rask mat i butikken – mellom- og lunsjmåltider

Har tidligere vær litt innom raske middager, men hva med de andre måltidene i løpet av dagen? I alle matvareforretninger finnes det måltider som man kan spise der og da, ja nesten før man har kommet til kassen. Jeg for min del er glad i Rislunsjen, jeg synes den metter til tross for at det ikke er store porsjonen. Hvis jeg tar med en varm lunsj kake fra varmrettdisken, og kanskje et ferskt rundstykke så er det lunsj god nok for meg i alle fall.

Rask mat i butikken – mellom- og lunsjmåltider
Rask mat i butikken – mellom- og lunsjmåltider

Frokost, lunsj, dessert eller kveldsmat?

Det finne jo tester på det meste vi handler, og ikke minst på matvarer. Det er tester som viser at Rislunsjen muligens egner seg best som dessert, tanken har slått meg også men som sagt så blir det for meg mer en lunsj eller deler av en lunsj. Om det er produktnavnet som har lurt meg til denne vanen, skal være usagt.

Det optimale måltidsmønster

Det viser seg at det optimale med tanke på inntak av mat, er 3-4 hovedmåltider og 1-2 mellommåltider. I testen legges Rislunsj inn som mellommåltid eller som en ren dessert, som jeg vil tro er en egen kategori siden den ofte tas umiddelbart etter middag.

Jeg kan i alle fall med hånden på hjertet, si at jeg aldri spiser 6 måltider daglig, men etter boka er dette altså det beste. Det som vektlegges mest med tanke på hyppige måltider, er mest stabilt blodsukker. Sjeldent og store inntak av mat kan få blodsukkeret i ubalanse og man kan utvikle diabetes.

Et mellommåltid bør inneholde minst mulig sukker og mest mulig fiber og en del kalorier, det siste avhenger jo av hvor aktiv man er og type jobb så klart. 150-250 kcal er en pekepinn på kalorinivå.

For mye sukker og lite fiber og protein

Som allerede nevnt, Rislunsjen er ikke noe bra mellommåltid eller lunsj for den saks skyld. Den kommer ut med terningkast 3 og bør byttes ut med Q-meieriene sine Skyr-produkter, som faktisk er testvinnere. Men Tine som produserer Rislunsj, kommer på tredje plass med sin YT-Kesam med bær og korn. Rislunsjen faller langt ned på listen på grunn av sukkerinnhold.

Grønnsaker og frukt

Det er vel ikke noe nytt at vi alle bør få i oss mye grønt & frukt, men ekspertene mener at det kan være sunt å kombinere dette med et melkemåltid, da får vi både i oss fiber som frukt & grønt inneholder mye av, men også proteiner fra melkeproduktet som man ikke finner mye av i frukt og grønt.

Frokostblandinger

Her er det også et hav av produkter å velge i, tenkte jeg skulle se på dette senere men vet allerede at mange av dem er rene sukkerbombene. Min favoritt er helt klart Cornflakes, uansett hva tester viser så vil nok min variant med mye tillegg sukring komme svært dårlig ut.

Jeg tror nok jeg må ta en runde på sukkerbruken min, men det gjelder bare å finne ut hvor man skal kutte, det er ikke alltid like lett.