Taco med mange muligheter

Vi vet alle at Taco har blitt nordmenns store matrett når det gjelder fredagskosen, slik har det jo vært en del år allerede. Handelsstanden har nok skylden i dette. Uansett så er det jo hyggelig at vi har fått på plass denne tradisjonen, de som ikke spiser Taco spiser kanskje en Grandiosa. Men med Taco har vi et hav av valg og muligheter, jeg synes selv det er veldig koselig å kose seg med god mat enten det er fredag eller ikke.

Taco med mange muligheter
Taco med mange muligheter

Bare fantasien og smaken som begrenser deg

Det jeg liker aller best i tillegg til smaken så klart, er det at det nesten er ubegrenset hvilke valgmuligheter man har når det gjelder Taco. Det skal i alle fall veldig mye til før det blir helt feil, og det er vel egentlig opp til hver enkelt hva man ønsker av tilbehør. Vi vet jo hva som finnes når det gjelder krydderblandinger og sauser som er å få kjøpt. Men i tillegg kommer jo alt det man kan lage selv av sauser, dressinger, dipper. Salaten man kan ha som et tillegg til selve Taco`n, selv så synes jeg ost er et naturlig tilbehør. For meg er det vår egen Norvegia, pluss greske Feta som kommer øverst på lista. Disse ostene kan jo brukes til så mangt, og Taco er ikke noe unntak.

Hvor kommer Taco fra?

Det er muligens ikke noen stor nyhet for oss nordmenn som elsker Taco, at den kommer fra Mexico. Men ut fra måten vi lager den på, skulle vi tro at vi nesten ikke visste hvor den kommer fra. Det er svært mye som er ulikt vår Taco og den du finner i Mexico. Det svært populære skjellet som vi bruker er ikke noe de bruker i Mexico. De bruker kun Tortillia, og vi har dessuten langt mer tilbehør en meksikanerne har. Den siste store forskjellen er at Taco i Mexico er svært sterk, for det brukes mye Chili. Det er ikke vanlig hos oss, men her er det vel snakk om smak og behag og det faktum at vi ikke er så vant med sterk mat.

Hvor kommer Taco fra?
Hvor kommer Taco fra?

Ikke kjøttdeig

Det siste jeg vil nevne ved «vår» Taco som faktisk ikke er likt originalen, er vår bruk av kjøttdeig i Taco. I originalen brukes det først og fremst kjøttstykker, men det forekommer også at de bruker fisk. Det kan jo være en ide til en variasjon fra vår Taco, men det gjelder nok å få kjøttet mørt og fint. Fisk synes jeg for min del blir feil, men jeg har aldri prøvd det så for all del. Det kan godt være at jeg velger fisk en gang i fremtiden når fredagsmiddagen skal lages, kan tenke meg at jeg vil få en del kommentarer, men ikke sikkert de er negative for all del. Det kommer nok mye an på type fisk og hvordan den er krydret og tilberedt så klart.

Håper dette var noen innspill til hvordan vi kan lage en litt annerledes Taco i fremtiden folkens!