Veimat kan være så mangt

For oss som ferdes mye på veiene i Norge, er det viktig at det finnes steder som serverer skikkelig kost. Stedene som typisk går under betegnelsen «Veikro» kan være så mangt, og med det tenker jeg både på menyen, kvaliteten og kundeservicen. Jeg sitter faktisk akkurat nå på Sanngrund langs E16, akkurat på grensen mellom Sør-Odal og Nes kommune – som ligger henholdsvis i Hedmark og Akershus fylke. Dette stedet ble i fjor kåret til Norges beste veimat, og det fulle og hele navnet er Sanngrund Servering & Overnatting.

Kåret av bilmagasinet Motor

Kåret av bilmagasinet Motor

Det er slett ikke noen dårlig prestasjon å vinne denne prisen/kåringen, og testene var det bilmagasinet Motor som stod bak. De har saumfart landet fra sør til nord, og veikroa som ligger mellom Oslo og Kongsvinger stakk altså av med seieren. Det at stedet er svært så populært, kan jeg som yrkessjåfør skrive under på. Det er alltid relativt godt med biler utenfor stedet, noe som tyder på at kundene stadig vender tilbake til Sanngrund. Jeg spiser på stedet i ny og ned selv, og opplever både meny, kundeservice og interiør som meget solid og bra.

Kom langt opp på listen også i 2017

Det at Sanngrund vant i 2018, kom nok ikke som noen stor overraskelse på noen. I 2017 måtte de derimot se seg slått av Haukeliseter fjellstue, så revansjelysten var nok stor og helt sikkert seiersrusen også. På 2.plass i 2018 kom gamle og kjente Mortens Kro på Gjelleråsen, sammen med Sanngrund og Nebbenes ved E6 i Eidsvoll – snakker vi her om gode gamle travere innen veikrobransjen på Østlandet. 3.plassen må vi langt nord for å finne, for den gikk nemlig til Bios Cafè på Storslett, dette ligger langs E6 i Troms fylke.

Hjemmelaget mat og barnevennlighet

Ja det var disse to punktene/kriteriene som gjorde at Sanngrund vant kåringen, og de oppnådde faktisk 90 poeng av 100 poeng som er maksimalt. Det at maten er hjemmelaget og smaker svært godt, er noe jeg selv kan bekrefte. Menyen er variert, både når det kommer til varmmat og kaldmat – dessuten har de et rikholdig utvalg av desserter. Når man kommer inn på Sanngrund føler man seg hjemme, man blir godt mottatt av personalet og de vet ikke hva godt de kan gjøre for deg – selv når det koker med kunder i lokalet. Dette er slikt som kunden verdsetter, og ikke minst husker.

Detaljer og god meny teller mye

Jeg burde kanskje også skrevet pris i overskriften, men det viser seg faktisk at vi som kunder er villig til å betale litt mer – om vi opplever at det er kvalitet både over produktet og personalet. Det er nettopp slik man opplever Sanngrund, får det er ikke noe tvil om at man kan få billigere veimat. Men jeg betaler heller 20-30 kroner mer for en middag som er god, enn å spare inn de kronene og gå middels fornøyd ut i bilen igjen. Det at stedet har mange stamkunder er sikkert og visst, og dette er alt fra yrkessjåfører til pensjonister.